БУЮК АЛЛОМАЛАРИМИЗНИНГ МЕРОСИНИ ЎРГАНИШ АСОСИЙ ВАЗИФАМИЗ - Айтмуратова, Жанылсын; Жамалов, Нурлан (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ўзбекистон қадимдан илму маърифат маркази, маданият ўчоғи бўлиб келганлиги ва юртимиздан етишиб чиққан алломаларнинг илмий-маънавий мероси ҳақида сўз этилади. Ўрта асрларда яшаб ижод қилган Шарқ алломалари ва мутафаккирларининг илмий-маънавий мероси, жаҳон илм-фани, цивилизация ривожига қўшган бебаҳо ҳиссаси дунё олимлари ҳамда жаҳон ҳамжамияти томонидан ҳамиша юксак эътироф этилади. Бугун биз ана шундай буюк аждодларимизга муносиб авлод бўлишни мақсад қилиб уларнинг дунё цивилизациясига қўшган ҳиссаси ҳақида тўхталиб ўтамиз