IMKONIYATI CHEKLANGAN INSONLAR OʻRTASIDA OʻTKAZILADIGAN XALQARO SPORT MUSOBAQALARINING RIVOJLANISH TARIXI - Fayziyev, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan insonlar oʻrtasida oʻtkaziladigan xalqaro sport musobaqalarining rivojlanish tarixi, nogironlar sportini rivojlantirishga qaratilgan hukumat qarorlari va islohotlar haqida maʼlumotlar berib oʻtilgan. Bundan tashqari maqolada jahon miqyosida nogironlar sportining paydo boʻlish sabablari va maqsadi, paralimpiya oʻyinlarining tarixiy rivojlanish istiqbollari bayon etilgan.