“OʻZBEKISTON TEMIR YOʻLLARI” AJDA YOʻLOVCHI TASHISH TIZIMINI MODERNIZATSIYALASH DAVR TALABI - Payazov, Murod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada “Oʻzbekiston temir yoʻllari” AJ da tahlil qilingan yillar davomida yoʻlovchi tashish xizmatlaridan qator yillar davomida faqat zarar koʻrib ishlayotganligi, ushbu masalada birorta oʻrinli qaror qabul qilinmaganligi, temir yoʻl orqali yoʻlovchi tashish mexanizmini aholi ehtiyojlariga muvofiqlashtirish borasida еtarli ishlarni hali hanuzgacha amalga oshirilmaganligini guvohi boʻldik. Shundan kelib chiqib “Oʻzbekiston temir yoʻllari” AJ xolding kompaniyasining yangi rivojlanish bosqichiga oʻtganligini hisobga olib, yoʻlovchi tashish xizmatlarini ham yangi rivojlanish bosqichiga olib chiqish vaqti kelganligini, yoʻlovchi tashish xizmatlarini zamonga, haqiqiy xizmat koʻrsatadigan aholining ehtiyojlariga moslashi kerakligi zaruriy shartlardan biri ekanligini tavsifladik. Shu oʻrinda kompaniya oʻzining moliyaviy ehtiyojlaridan kelib chiqib: “Isteʼmolchi koʻrsatilayotgan xizmatga emas, xizmatlar isteʼmolchi ehtiyojiga moslashishi kerak”- degan iborani ilgari surgan holda moliyaviy mablagʻlarni maqsadli ishlatishida ahamiyatga olinishi zarurligini asosladik