ВОЯГА ЕТМАГАН ШАХСЛАР ТОМОНИДАН СОДИР ЭТИЛАДИГАН ЖИНОЯТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ - Қурбонов, Дониёр (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада бугунги куннинг долзарб муаммоси бўлган вояга етмаганлар жиноятчилиги ва уларнинг олдини олиш масаласига эътибор қаратилган. Шунингдек, мақолада вояга етмаганлар томонидан содир этилаётган жиноятларнинг содир этилиш сабабларини аниқлаш, уларнинг олдини олиш чораларини ишлаб чикишга, бундан ташқари вояга етмаганлар жиноятчилигини профилактика қилиш ҳақида ҳамда мазкур жиноятчиликка таъсир кўрсатувчи омилларни ўрганиш муаммосига хам алоҳида тўхталиб ўтилган.