MИНТАҚАВИЙ ИҚТИСОДИЙ СИЁСАТНИНГ СТРАТЕГИК УСТУВОР ЙЎНАЛИШЛАРИ - Мадрахимов, Кахрамон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу тадқиқот Ўзбекистоннинг минтақавий иқтисодий сиёсатини шакллантириш ва амалга оширишни ўрганиб, асосий эътиборни иқтисодий номутаносибликларни бартараф этиш, барқарор ўсишни рағбатлантириш ва минтақавий ривожланишни қўллаб-қувватлашга қаратади. Тизимли ва таҳлилий ёндашувлардан фойдаланган ҳолда ушбу тадқиқот минтақавий иқтисодий сиёсатнинг назарий асослари ва стратегик устуворликларини белгилайди. Таклиф этилаётган модел ресурс самарадорлиги, иқтисодиётни диверсификация қилиш ва инновацияларни минтақавий иқтисодий ривожланишнинг асосий омиллари сифатида таъкидлайди.