“QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI”NING OʼZBEKISTON IJTIMOIY-IQTISODIY TARAQQIYOTIDAGI OʼRNI - Qodirov, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada atrof-muhitda tabiiy holda qayta tiklanuvchi quyosh, shamol energiyasi, yer harorati (geotermal), suv oqimlarining tabiiy harakati, biomassa energiyasi kabi “qayta tiklanuvchi energiya manbalari”dan foydalanishda jahon tajribasi va Oʻzbekistonning “qayta tiklanuvchi energiya manbalari”ga oʻtish xususiyatlari, uning ijtimoiy-iqtisodiy va ekologik foydalari muhokama qilinadi.