ТАРТИБ ВА ХАОС: ЎЗ-ЎЗИНИ ТАШКИЛЛАШТИРИШ ҒОЯЛАРИНИНГ ТАРИХИЙ ТАДҚИҚИ - Ризаев, Илҳом (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ўз-ўзини ташкиллаштириш концепциясининг тарихи ва унинг фалсафий асослари кенг қамровли таҳлил қилиниб, унда ўз-ўзини ташкиллаштириш ғояси келиб чиқишининг илмий, мифологик ва фалсафий манбалари кўриб чиқилган. Муаллиф турли хил дунёқараш тизимларидаги (мифология, Ғарб ва Шарқ фалсафаларидаги) хаос ва тартиб тушунчаларининг эволюциясини кўриб чиқиб, уларнинг инсон тафаккуридаги ва жамиятнинг ривожланишидаги ўрнини тадқиқ этган.