АФСОНАВИЙ ДУНЁҚАРАШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ ВА УНИНГ ИНСОН ТАФАККУРИГА ТАЪСИРИ - Турсунов, Мухиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада афсонавий дунёқарашнинг моҳияти, унинг инсон тафаккури ва маданиятига таъсири таҳлил қилинади. Афсоналар орқали инсоннинг дунё тушунишга бўлган илк интилишлари, табиат ва жамият ҳақидаги қарашлари ҳамда ахлоқий қоидаларни шакллантиришдаги ўрни ёритилган. Афсоналарнинг рамзийлиги, уларнинг инсоннинг маънавий ривожланиши ва замонавий санъат ва адабиётга таъсири хусусида фикр юритилган.