АВАЗ ЎТAР ИЖОДИНИНГ ЎЗБЕК ТИЛИГА ТАЪСИРИ - Рузибаева, Азиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ўзбек ёзувчиси Аваз Ўтар ижодининг ўзбек тили ривожига таъсири ўрганилади. Муаллиф Ўтар асарларининг луғавий ва услубий хусусиятларини, ўзбек адабий тилини бойитишдаги ролини таҳлил қилинади. Унда муаллифнинг турли лингвистик воситалардан фойдаланиши янги сўз ва ибораларнинг шаклланишига қандай ҳисса қўшишини ўрганилади, шунингдек, замонавий Ўзбекистоннинг маданий ва ижтимоий воқелигини акс эттиради. Хулоса ўрнида Ўтар ижодининг ўзбек адабиёти ва тилини янада ривожлантиришдаги аҳамияти таъкидланади.