ЎЗБЕК ХАЛҚ МАҚОЛЛАРИДА АНТРОПОНИМЛАРНИНГ ҚЎЛЛАНИЛИШИ - Мирзаева, Феруза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ҳар бир халқнинг тарихий миллий қадриятлари унинг мақоллари билан боғлиқдир. Мақолларда халқнинг орзулари, миллий менталитети акс этади. Ушбу мақолада ўзбек халқ мақолларида антропонимларнинг қўлланилиши борасида фикр-мулоҳазалар келтирилган.