ТАЪЛИМ ТРАНСФОРМАЦИЯСИ ШАРОИТИДА ПЕДАГОГ КАДРЛАР МАЛАКАСИНИ ОШИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ТИЗИМИНИ СТРУКТУРАВИЙ-ФУНКЦИОНАЛ ТАЪМИНОТИ - Ҳақназарова, Нилуфар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада таълим тизимининг трансформацияси ва педагогик кадрлар малакасини ошириш масалаларига оид асосий концепциялар ва амалиётлар кўриб чиқилган. Таълим жараёнининг глобал ўзгаришларга мослашиши, инновацион технологиялардан фойдаланиш, замонавий ўқув методикаларининг ишлаб чиқилиши муҳим аҳамиятга эга. Педагогик кадрлар малакасини ошириш, таълим тизимининг модернизациясига хизмат қилади ва жамиятнинг ижтимоий, иқтисодий ривожига катта таъсир кўрсатади. Мақолада инновацион педагогик технологиялар, рақамли платформалар ва психологик-педагогик ёндашувлар қўлланилишининг аҳамиятига алоҳида эътибор қаратилган.