INGLIZ TILIDA TALABALAR YOZISH KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA TURLI YOZMA MATN NAMUNALARINI TAHLIL QILISHGA QARATILGAN MASHQLARNING AHAMIYATI - Sheraliyeva, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola ingliz tilini oʻrganish jarayonida yozma koʻnikmalarni rivojlantirishda turli xil yozma matn namunalarini tahlil qilishga qaratilgan mashqlarning ahamiyatini oʻrganishga bagʻishlangan. Mazkur mashqlar talabalarga yozuv mahoratini rivojlantirish uchun matn tarkibini tushunish, uning lingvistik va uslubiy xususiyatlarini tahlil qilish koʻnikmalarini shakllantiradi. Yozma tahlil jarayonida talabalar mantiqiy va ijodiy fikrlashni, oʻz fikrini izchil va aniq bayon qilish malakalarini rivojlantiradilar. Maqolada mazkur mashqlarning nazariy asoslari, ularni tashkil etish metodikasi va amaliy taʼsirini yoritib, talabalarning yozma kompetensiyasini oshirishga qoʻshgan hissasi tahlil qilingan. Bundan tashqari, maqolada ushbu usulning taʼlim jarayoniga integratsiyasi ham koʻrib chiqiladi.