TALABALARNING JISMONIY TARBIYA MASHGʻULOTLARIDA KUCH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Xoliqnazarov, Azamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jismoniy tarbiya mashgʻulotlari tarkibining ahamiyati asoslab berilgan boʻlib, ular talabalarning kuch sifatlarini rivojlantiruvchi mashqlarni oʻz ichiga oladi. Oliy oʻquv yurtlarining 3-kurs yigitlarining bir oʻquv yili davomida oʻquv-tarbiyaviy jarayonida qoʻllanilgan kuch-quvvat mashqlari va asosiy gimnastika mashqlarining samaradorligi isbotlangan. Eksperiment davomida kuch sifatlari rivojlanish darajasi 1,3 ballga oshgan.