“ЎЗБЕКИСТОН ТЕМИР ЙЎЛЛАРИ” АЖда ХИЗМАТЛАР БОЗОРИДАГИ БОШҚАРУВ СТРАТЕГИЯСИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Паязов , Мурод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада темир йўл хизматларининг транспорт хизматлари бозоридаги ҳақиқий холати Ўзбекистон Республикаси статистикаси маълумотлари ҳамда тегиши сайтлардаги интернет маълумотлари асосида таҳлил қилинди. Таҳлилда хизматларнинг ҳудудлар кесимида тақсимланиши, хизматлар бозорида транспорт хизматларининг ўрни, йиллар мобайнида транспорт хизматларида темир йўл хизматларининг ўсиш кўрсаткичлари, темир йўл хизматларининг транспорт хизматлари бозорида юк ташиш, транзит, юк экспорти ва импортида ҳажмига, киртилган инвестициялар, транзит юкларнинг ташилиши каби нисбат кўрсаткичлари асосида темир йўл хизматларига баҳо берилди.