ТУРИЗМ, ГЛОБАЛЛАШУВ ВА САВДО: УЛАРНИНГ АТРОФ-МУҲИТГА ТАЪСИРИ - Таниев, Аҳмаджон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу тадқиқот бозорнинг ишламаган ҳолатлари ва ресурсларни баҳолаш масалаларини туризм контекстида ўрганади. Мақола Ўзбекистон туризм секторида мавжуд муаммолар, жумладан, ташқи омиллар, жамоат товарларининг самарасиз бошқарилиши, ички ва авлодлараро адолат масалаларини таҳлил қилади. Табиий ва маданий ресурсларнинг бозор қийматини аниқлаш, туризм фаолиятининг атроф-муҳитга ва жамоатга таъсирини камайтириш масалалари бўйича таклифлар ишлаб чиқилган. Ушбу тадқиқот туризмнинг барқарор ривожланишига қаратилган амалий чора-тадбирларни тавсия қилади ва туризм секторидаги бозор нуқсонларининг иқтисодий таҳлили учун янги ёндашувларни тақдим этади.