INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH ORQALI KORXONANING IQTISODIY XAVFSIZLIGINI TAʼMINLASH: YANGI IMKONIYATLAR VA TAHDIDLAR - Toxirov, Akbarxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali korxonalarning iqtisodiy xavfsizligini taʼminlashning dolzarb masalalari atroflicha tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar raqobatbardoshlikni oshirish, xarajatlarni kamaytirish va biznes jarayonlarini optimallashtirish orqali korxonalarga yangi imkoniyatlar yaratadi. Shu bilan birga, maqolada innovatsion texnologiyalarni joriy etishning asosiy tahdidlari, masalan, kiberxavfsizlik, texnologik qaramlik va yangi texnologiyalarga moslashish qiyinchiliklari haqida ham so‘z boradi. Innovatsiyalar korxonaning barqarorligini taʼminlashda qanday rol o‘ynashi, ularni to‘g‘ri boshqarish yo‘llari va mavjud tavakkalchiliklarni kamaytirish usullari yoritiladi. Shuningdek, maqola texnologik o‘zgarishlarning iqtisodiy xavfsizlikka taʼsirini tahlil qilib, kelajakdagi texnologik rivojlanishning istiqbollari bilan bog‘liq muhim yo‘nalishlarni aniqlaydi.