ОʼZBEKISTONDA INNOVATSIYALARNI RIVOJLANTIRISH ASOSIY AHAMIYATLARI - Sayfutdinova, Nigina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada innovatsiya, innovatsion jarayon tushunchalari va ularning mohiyati xususida xorijiy va mahalliy olimlarning fikrlari keltirilgan. Innovatsion jarayonlarni tashkil qilish shakllari va innovatsion jarayonlarning asosiy bosqichlarining batafsil nazariy tahlili keltirib оʼtilgan. Amalga oshirilgan tahlillar natijasida “innovatsiya” atamasiga mualliflik taʼrifi berilgan. Innovatsion jarayonlarni samarali tashkil etishning Оʼzbekison Respublikasida qоʼllash mumkin bоʼlgan strategik yоʼnalishlari keltirilgan.