O‘ZBEK XALQI ETOSFERASIDA KORRUPSION MUNOSABATLAR PAYDO BO‘LISH SABABLARINING FALSAFIY TAHLILI - Shakarov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Korrupsiya ijtimoiy hayotning chuqur ildiz otgan salbiy fenomenidir. Uning paydo bo‘lishi nafaqat iqtisodiy yoki huquqiy muammolar, balki axloqiy, madaniy va falsafiy jihatlar bilan ham bog‘liq. O‘zbekiston xalqi etosferasi doirasida korrupsion munosabatlarning shakllanish sabablarini falsafiy tahlil qilishda tarixiy meros, madaniy anʼanalar, axloqiy qadriyatlar va zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarni birgalikda o‘rganish zarur.