ЖАДИДЛАР ФАЛСАФАСИДА МИЛЛИЙ ҒОЯ, МИЛЛИЙ ЎЗЛИК ВА МИЛЛИЙ ҚАРАШЛАРНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Жўрамуродов, Нодир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада жадидларнинг миллий ғояни тарғиб қилиш, миллий ўзликни англаш, жамиятда маънавий-ахлоқий қадриятларни ривожлантириш борасидаги ҳаракатлари, ёшлар тафаккурини ривожлантириш, уларни янги марралар сари руҳлантириш, дунёқарашини бойитиш, жадидларнинг бу борада қўллаган усуллари тадқиқ этилган.