MAHMUD AZ-ZAMAXSHARIY AQL-ZAKOVAT TO‘G‘RISIDA - Aytbayev, Mansurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Mahmud az-Zamaxshariyning aql-zakovat haqidagi mulohazalari uning “Al-Kashshof” tafsirida aqlga oid oyatlarning izohlanishi hamda “Nozik iboralar” asaridagi mantiqiy dalillariga asoslangan holda tahlil etilgan. Shuningdek, Zamaxshariyning aql tushunchasiga bo‘lgan munosabatidagi asosiy masalalar ongning tabiati va funksional vazifalari hamda aqlning haqiqatni topishda dalil sifatidagi o‘rni ochib berilgan.