MILLIY-MAʼNAVIY YUKSALISH – MAMLAKATIMIZ MAʼNAVIY TARBIYA TIZIMINING YANGI STRATEGIYASI SIFATIDA - Mamarasulov, Baxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda milliy-maʼnaviy salohiyatimizning jahon sivilizatsiyasidagi oʻrnini tiklash, maʼnaviyat, maʼrifat va fan-texnika yutuqlarini chuqur oʻzlashtirish, hozirgi zamon umumjahon maʼnaviyati va maʼnaviy tarbiya tizimining yangi strategiyasini yaratish, xalqimiz, ayniqsa yoshlar oʻrtasida maʼnaviy-maʼrifiy ishlarni sifat va mazmun jihatidan yangi bosqichga koʻtarish masalalariga toʻxtalib oʻtilgan. Bundan tashqari ajdodlarimiz tomonidan asrlar davomida yaratgan moddiy va maʼnaviy boyliklarining milliy-maʼnaviy salohiyatimizning ajralmas qismiga aylantirish zarurati hamda “Yangi Oʻzbekiston strategiyasi”, unda belgilangan maʼnaviy-maʼrifiy ishlarni amalga oshirish, yangi hayot qurish yoʻlidagi oʻzgarishlar, milliy tafakkurimiz negizini shakllantirishga doir fikrlar hamda mamlakatimizning maʼnaviy qiyofasi yaratilayotgan bugungi milliy-maʼnaviy yuksalish strategiyasining oʻrni yoritilib oʻtilgan.