ONA TILI DARSIDA GAP BO‘LAKLARI VA ULARNI TAHLIL QILISH METODIKASI - Habibullayeva, Shoira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola gap bo‘laklarini tahlil qilishning o‘ziga xos jihatlarini o‘rganadi. Ushbu yondashuv jumlaning aniqligini shakllantirishga yordam beradigan jumla komponentlarining rollarini aniqlashga yordam beradi. Ona tili darslarida gap bo‘laklari bilan ishlash o‘quvchilarga ularning maʼnosini to‘g‘ri tushunishga, gap ichidagi vazifalarini bilishga yordam beradi. Qolaversa, ushbu komponentlarni qo‘llanishi va grammatik xususiyatlariga ko‘ra aniq tavsiflash, farqlash va turkumlash jumla tuzilishini tushunish uchun hal qiluvchi vositadir.