OʻQITUVCHILARNI KASBIY RIVOJLANTIRISHDA QIYOSIY TAHLIL: JARAYON VA FAOLIYATLI YONDASHUV - Fayzullayeva, Gulchexra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Zamonaviy taʼlimda oʻqituvchi vazifasi bilim, mazmun uzatuvchidan koʻra, uni yaratishni oʻrgatuvchiga aylanishi lozimligi oʻtkazilayotgan tadqiqot natijalari bilan oʻz tasdigʻini topmoqda va bugungi kunda shunday metodikalarni targʻib qiluvchi ilgʻor xorijiy tajribalar ham mavjudki, ularni targʻib qilish, amaliyotga kiritish juda muhim. Maqolada oʻqituvchilarni uzluksiz kasbiy rivojlantirishda jarayonga asoslangan oʻqitishning, yaʼni PBLning mohiyati tadqiq qilingan, faoliyatli yondashuv bilan qiyosiy tahlili keltirilgan, shuningdek modeli ishlab chiqilgan.