RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA TEXNIKA OLIY TAʼLIM SOHASI MUTAXASSISLARDA KASBIY-IJODIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Qodirov, Xasanboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada raqamlashtirish sharoitida texnika sohasi oliy taʼlim muassasalarida mutaxassislarning kasbiy-ijodiy sifatlarini rivojlantirish mexanizmlari oʻrganilgan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarni taʼlim jarayoniga integratsiya qilish orqali talabalarning ijodiy va kasbiy salohiyatini oshirish yondashuvlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, tadqiqot natijalariga asoslangan holda pedagogik va texnologik vositalarning samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada texnika sohasi uchun ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirish boʻyicha ilmiy asoslangan tavsiyalar berilgan.