JAHON AXBOROT RESURSLARI ORQALI TALABALARNING TADQIQOTCHILIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK ASOSLARI - Yaxshiboyeva, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqotda talabalarning tadqiqotchilik kompetentligini rivojlantirishda jahon axborot resurslarining oʻrni va pedagogik-psixologik yondashuvlar oʻrganilgan. Axborot savodxonligini oshirish, tadqiqotchilik koʻnikmalarini shakllantirish va raqamli texnologiyalardan foydalanish metodlari tahlil qilinadi. Talabalar ilmiy izlanish olib borish, mustaqil fikrlash va axborot resurslaridan samarali foydalanish koʻnikmalarini rivojlantirishda jahon miqyosida mavjud ilmiy platformalar muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda, shuningdek, axborot texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik va psixologik tomonlari, innovatsion taʼlim metodlarining talabalarni ilmiy faoliyatga qiziqtirishdagi roli koʻrsatib oʻtilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, talabalar axborot resurslarini toʻgʻri va samarali ishlatish orqali ilmiy salohiyatlarini oshirishi mumkin. Bu esa ularning ilmiy izlanishlarga boʻlgan qiziqishini va kompetentligini rivojlantiradi.