ЗИЁРАТ МАРОСИМЛАРИДА ТАБИАТ КУЛЬТИ БИЛАН БОҒЛИҚ УРФ-ОДАТЛАР - Муқимова, Рисолат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Мақолада зиёрат тушунчаси, муқаддас қадамжо ва зиёратгоҳлар ҳамда зиёрат маросимларида табиат культи билан боғлиқ қарашлар, тасаввурлар ва урф-одатлар таҳлил қилинган. Шунингдек, муаллиф томонидан глобаллашув жараёни таъсирида юз берган зиёрат маросимлардаги транформацион ўзгаришлар ёритиб берилган.