O‘ZBEKISTONDA “AHOLI HAYOT SIFATI”GA ASOSIY YONDOSHUVLAR: MUAMMO VA YECHIMLAR (IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL) - Xaitov, Elmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada aholini hayot sifatini oshirish bo‘yicha ilmiy-nazariy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan bo‘lib, jahon tajribasi yutuqlari tahlil qilindi. Aholining qaysi yo‘nalishlarda va sohalarida hayot sifatini yaxshilash borasidagi faktlar jamiyat va davlat taraqqiyotining normalari orqali asoslantirildi.