ILMIY DISKURSNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdug‘aniyeva, Zebuniso (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ilmiy diskurs va ilmiy matn tushunchalari, ularning bir-biridan farqi haqida fikr yuritiladi. Bundan tashqari o‘zbek tilshunosligida ilmiy diskursni o‘rgangan olimlar va ularning tadqiqotlari, ilmiy diskursning o‘ziga xos xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Maqola ilmiy matn faqatgina terminlar, betaraf leksikadan iborat bo‘lib qolmay unda muallif o‘z munosabatini emotsional tarzda ham ifodalashi mumkinligini ochib beradi.