ЎЗБЕКИСТОНДА ДАВЛАТ ХИЗМАТИГА ЁШЛАРНИ ЖАЛБ ЭТИШНИНГ САМАРАЛИ МЕХАНИЗМЛАРИ - Нуралиев, Оятилло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Давлат секторида юқори малакали, серғайрат ёш мутахассисларга бўлган эҳтиёж бутун дунё бўйлаб энг долзарб масалалардан бири ҳисобланади. Бу муаммоларни ҳал этиш учун кўплаб давлатлар ёшларни давлат хизматларига жалб қилишда инновацион стратегияларни ишлаб чиқмоқда. Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг давлат фуқаролик хизматидаги ислоҳотлар, ёш авлодни давлат секторига жалб қилиш ва давлат хизмати карьерасининг жозибадорлигини оширишга қаратилган саъй-ҳаракатларига эътибор қаратилган. Ўзбекистоннинг ушбу ислоҳотлари ортида очиқ ва рақобатбардош танлов жараёнлари, давлат хизматинига юқори технологияларни интеграция қилиш, таълим муассасалари билан стратегик ҳамкорлик ҳамда иш ва шахсий ҳаёт мувозанатини рағбатлантириш каби ташаббуслар марказий ўрин эгаллайди. Жаҳоннинг энг илғор тажрибаларига асосланиб, ушбу мақолада Ўзбекистоннинг ёшларни давлат хизматига жалб қилиш стратегиясини ишлаб чиқишда қўлланилиши мумкин бўлган асосий халқаро тажрибаларга мурожаат қилинган. Ушбу стратегияларни жорий қилиш орқали, Ўзбекистон ёш авлодни давлат хизматига жалб қилиш билан бирга, жамиятнинг ҳозирги ва келгуси эҳтиёжларига жавоб бера оладиган, инклюзив, барқарор ва келажакни кўзлаб ишлайдиган давлат хизмати инфратузилмасини шакллантиришни мақсад қилмоқда.