OʻZBEKISTONNING AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDAGI TRANSMILLIY JINOYATLARGA QARSHI KURASH MASALALARI - Jonuzoqova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada raqamli infratuzilmaning jadal rivojlanishi va zamonaviy texnologiyalarning keng joriy etilishi nafaqat yangi imkoniyatlarni ochib berganligi, balki, davlat, jamiyat va biznes xavfsizligiga tahdidlarni ham yaratayotganligi haqida so‘z boradi. Xususan, transmilliy jinoiy guruhlar kibermakondan moliyaviy firibgarlik, maʼlumotlarni oʻgʻirlash, zararli dasturlarni tarqatish va boshqa noqonuniy harakatlar uchun foydalanmoqda. Ushbu chaqiriqlarga javoban O‘zbekiston milliy manfaatlarni himoya qilish va raqamli xavfsizlikni ta’minlash maqsadida qonunchilikni faol takomillashtirmoqda, xalqaro hamkorlikni mustahkamlamoqda va axborot texnologiyalari sohasida jinoyatlarga qarshi kurashda tegishli choralar ko‘rmoqda.