MODEL BIRLASHGAN MILLATLAR TASHKILOTINING GLOBAL YETAKCHILAR VA HUQUQSHUNOSLARNI SHAKLLANTIRISHDAGI O'RNI: O'ZBEKISTON YOSHLARI MISOLIDA TAHLIL - Xalikov, Xayot (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Birlashgan Millatlar Tashkiloti Modelining (MUN) yoshlarning yetakchilik, diplomatik va huquqiy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi muhim rolini o‘rganadi, bunda O‘zbekistonga alohida e'tibor qaratilgan. U MUN dasturlari yoshlarga davlat, huquq va xalqaro munosabatlarda kelajakdagi yetakchilik rollari uchun muhim bo‘lgan ommaviy nutq, tanqidiy fikrlash, muzokaralar va diplomatiya kabi muhim ko‘nikmalarni rivojlantirishga qanday yordam berishini o‘rganadi. Maqolada O‘zbekiston misolida keltirilgan misollar orqali MUN yoshlarni global muammolar bilan shug‘ullanishga, global tafakkurni shakllantirishga hamda huquq va diplomatiya sohasida martaba tayyorlashga qanday rag‘batlantirayotgani ta’kidlanadi.