OLIY TA’LIM HAYOTIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY ISHLARNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI HAQIDA - Turdiyev, Ismoil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada oliy o‘quv yurtlarida ma’naviy-axloqiy tarbiyani ustuvor yo‘lga qo‘yish zarurati bilan bog‘liq masalalar muhokama qilinadi. Asosiy toifalar aniqlangan: ma’naviyat, axloq, ma’naviy-axloqiy tarbiya, ma’naviy-axloqiy qadriyatlar. O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida ma’naviy-axloqiy tarbiyani o‘rganishning yangiligi o‘zgargan oliy ta’lim tizimini hisobga olgan holda eski g‘oya va metodlarni qayta ko‘rib chiqish hamda turli ijtimoiy sharoitlarda yangi tushuncha va usullarni izlash bilan bog‘liqdir. Ta’limning asosi o’quvchilarning ma'naviy-axloqiy tarbiyasi inson qalbi ibodatxonasini qurish uchun mustahkam poydevor bo‘lishi kerak.