MIRSODIQ TOJIYEV MEROSI (CHANG UCHUN YARATGAN ASARLARI MISOLIDA) - Meliboyeva, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada O’zbekiston kompozitorlik ijodiyotining yorqin namoyandasi Mirsodiq Tojiyevning musiqiy merosi milliy ohanglarni zamonaviy texnikalardan progressiv ravishda unumli qo’llanishi kesimida ilmiy tahlillangan. Aynan Mirasodiq Tojiyevning chang uchun yaratgan qator asarlari asosida nazariy tahlillar asosida qiyoslangan.