KONSEPTUAL METAFORIK MODELLARNING O‘ZBEK TILIGA TARJIMASIDA EKVIVALENTLIK - Fayziyeva , Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada shaxsiy rivojlanish lingvodiskursi materiallarida tahlilga toptilgan konseptual metaforalar va ularning o‘zbek tiliga tarjimalari ko‘rib o‘tildi. Shaxsiy rivojlanish adabiyotiga xos antroposentrik xarakter unda voqelangan konseptual metaforalarning turlari va ma’noviy guruhlariga bevosita ta’sir qilgan. Ayniqsa, hayot uchun muhim jabhalar vaqt, hayotning o‘zi, aqliy faoliyat, hissiyotlar, o‘lim kabi mavzularning konseptuallashuvi metaforik modellarda voqelanadi.