INGLIZ TILIDAGI LEKSIK MATERIALLARNI BOYITISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING OʻRNI - Abduraimova, Dinara; Abdullayeva, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
XXI asr har bir davlat va mamlakat uchun globallashuv va rivojlanish asri hisoblanadi. Shu bilan bir qatorda zamonaviy texnologiyalar ham kundan kunga jadal rivojlanib bormoqda. Zamonaviy texnologiyalarning nafaqat kunlik hayotimizdagi oʻrni balki taʼlim sifatini oshirishdagi oʻrni ham beqiyosdir. Chunki zamonaviy texnologiyalar, xususan internet, mobil ilovalar va multimedia resurslari, oʻqitish va oʻrganish jarayonini sezilarli darajada osonlashtiradi. Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning leksik materiallarni boyitishga qanday yordam berishi koʻrib chiqiladi.