INGLIZ VA OʻZBEK TILI SOʻZ BIRIKMALARI STRUKTUR-SEMANTIK XUSUSIYATLARNING QIYOSIY ASPEKTDA OʻRGANILISHI - Nazarov, Sardor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola ingliz va oʻzbek tillaridagi iboralarning strukturaviy va semantik xususiyatlarini taqqoslaydi. Tadqiqot ibora tarkibi, soʻz tartibi, subyekt-feʼl-obyekt strukturalari, holat belgilari va predloglarning ishlatilishini oʻrganadi. Shuningdek, oʻzbek tilining sintaktik moslashuvchanligi va ingliz tilining qatʼiy tuzilishi oʻrtasidagi farqlarni tahlil qiladi. Tadqiqot, shuningdek, idiomatik iboralar, frazeologik feʼllar va postpozitsiyalarni qoʻllash orqali maʼno ifodasini oʻrganadi. Natijalar sintaksis va semantika oʻrtasidagi munosabatni chuqurroq tushunishga yordam beradi va til oʻrganuvchilariga yangi fikrlar taklif etadi. Bu tadqiqot ikki tilning ibora tuzilishini va kelajakdagi xoch-lingvistik taqqoslashlar uchun asos yaratadi