JAMIYATDA HUQUQIY ONGNI RIVOJLANTIRISHDA HUQUQIY TARBIYA USULLARINING AHAMIYATI - Inomxoʻjaeva, Sanobar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada, huquqiy ongni rivojlanishida xizmat qiluvchi ayrim jihatlar, xususan, huquqiy tarbiya haqida, uning usullariga oid maʼlumotlar tahlil etilgan. Huquqiy tarbiyaning mexanizmi, usul va qoʻllash metodlarini tahlili berilgan.Huquqiy tarbiyaning jamiyat aʼzolari, jumladan yoshlar, taʼlim oluvchilarga singdirish yoʻllari koʻrib chiqilgan, hamda huquqiy ongni rivojlantirish jarayonida huquqiy tarbiya usullarini qoʻllashga oid xulosalar berilgan.