ISTEʼMOLCHILAR ISHTIROKIDAGI TRANSCHEGARAVIY MUNOSABATLAR UCHUN QOʻLLANADIGAN HUQUQ - Dehqanov, Raxmatilla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu ilmiy maqolada isteʼmolchi ishtirokidagi transchegaraviy munosabatlar uchun qoʻllanadigan huquqning nazariy va amaliy tahlilini oʻz ichiga olgan. Shuningdek, qoʻllanadigan huquqning ahamiyati, xalqaro tajriba va hozirgi kundagi milliy qonunchilikda muammolarni tahlil qilish orqali takliflar ishlab chiqilgan.