CHOʻL-YAYLOVLARI EKOLOGIK HOLATI VA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLARI - Tangirov, Abduxolik; Nurmanov, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada mamlakat choʻl-yaylovlari degradatsiyalanish darajasining hozirgi holati va uni qayta tiklash, ekologik barqarorlikni taʼminlaydigan innovatsion texnologiya “Yaylov-qorakoʻlchilik kompleksi” modeli ishlab chiqarishga joriy etish va uning iqtisodiy samaradorligi kabi masallar oʻrganilgan.