MARKAZIY OSIYODA ELEKTRON TIJORAT LOGISTIKASI POTENSIALINI OCHISH - Komilov, Bakhtiyorjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Qozogʻiston, Oʻzbekiston, Qirgʻiziston, Turkmaniston va Tojikiston kabi sobiq sovet ittifoqi davlatlarining rivojlanayotgan iqtisodiyotlari elektron savdo rivoji uchun katta potensialga ega. Markaziy Osiyo mintaqasi oʻzining strategik joylashuvi, boy tabiiy resurslari va kengayib borayotgan isteʼmolchilar bazasi bilan kengayish uchun muhim imkoniyatlarni namoyon qilmoqda. Elektron savdo iqtisodiy rivojlanish va ish oʻrinlarini yaratishda muhim omil boʻlib, mintaqaning savdo landshaftini tubdan oʻzgartirish imkoniyatiga ega. Biroq, uning muvaffaqiyati samarali logistika infratuzilmasini rivojlantirishga bogʻliq boʻlib, bu esa katta muammo boʻlib qolmoqda. Ushbu maqola Markaziy Osiyo elektron savdo sektoridagi logistika muammolarini tahlil qiladi va mintaqaning raqamli iqtisodiyotida barqaror oʻsishni taʼminlay oladigan potensial yechimlarni taklif etadi.