HOZIRGI ZAMON EKOLOGIK MANZARASIDA DESTRUKTIV VA KONSTRUKTIV MUNOSABATLAR DIALEKTIKASI - Ismoilov, Maxammadixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur ilmiy maqolada global muammolardan biri boʻlgan ekologik muammo, uning keskinlashib borishi sabablari, hamda hal etishning dolzarb masalalariga, destruktiv va konstruktiv munosabatlarning falsafiy talqini, destruktiv va konstruktiv faoliyatlar orasidagi dialektik munosabatlar bu jarayondagi ekologik madaniyat, qadriyat, dunyoqarash, tafakkur maqomiga alohida eʼtibor qaratilgan. Bu jarayondagi ekologik paradigmaning, hamda uni roʻyobga chiqarish bilan bogʻliq yangi yoʻnalish – konstruktiv ekologiyaga diqqat markaz jalb qilingan.