YANGI OʻZBEKISTON STRATEGIYASIDA IJTIMOIY ADOLATNING BARQAROR TARAQQIYOTNI TAʼMINLASH ASOSI SIFATIDAGI OʻRNI - Hamroyev, Saidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Oʻzbekiston Respublikasi Yangi strategiyasida ijtimoiy adolat, barqaror taraqqiyot va ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashga yoʻnaltirilgan tadbirlar va yondashuvlarni tahlil qilingan va aholi qatlamlariga teng imkoniyatlar yaratish, iqtisodiy va ijtimoiy adolatni taʼminlash, barqaror rivojlanish va ijtimoiy barqarorlikni oshirishga qaratilgan maqsadlar belgilangan. Maqolada Prezident Sh.Mirziyoyevning ijtimoiy adolatga oid taʼkidlari, mamlakat tarixidagi adolatparvarlik gʻoyalari va ilmiy tadqiqotlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, davlat tomonidan amalga oshirilayotgan islohotlar, yoshlar, ayollar, nogironlar va kambagʻal oilalar uchun teng imkoniyatlarni yaratishga qaratilgan dasturlar, mehnat huquqlari va iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashga qaratilgan qadamlar tahlil qilingan.