XALQARO MUNOSABATLAR TIZIMIDA MARKAZIY OSIYONING YANGI MUSTAQIL DAVLATLARI - Ibragimov, Kudrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Sovet ittifoqi parchalangandan soʻng, Markaziy Osiyoda mustaqil davlatlarning tashkil topishi, mustaqillikning ilk yillaridagi qiyinchiliklar va davlatchilik asoslarini shakllanish jarayonlari tahlil etilgan. Bundan tashqari, mustaqillikning ilk yillarida mintaqa davlatlari tomonidan tanlangan yoʻl, xususan, ichki va tashqi siyosat yoʻnalishlari, siyosiy strategiyalar borasida muhim tahlillar mavjud.