SABR VA CHIDAMGA OID FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SEMANTIK TAHLILI (INGLIZ VA OʻZBEK TILLARI MISOLIDA) - Raxmanova , Sarvinoz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola sabr va chidamga oid frazeologik birliklarning semantik tahliliga bagʻishlangan boʻlib, sabr va chidam tushunchalarining tilshunoslikda frazeologik birliklar orqali qanday ifodalanishi, bundan tashqari, ingliz va oʻzbek tillaridagi umumiy oʻxshashliklari va farqlari tahlil qilinadi. Maqolada oʻzbek va ingliz tillarida sabr va chidamni ifodalovchi frazeologik birliklar, ularning maʼnolari, muloqotda qanday ishlatilishi va ularda aks etgan psixologik va falsafiy qarashlar aks etgan. Maqolada keltirib oʻtilgan namunalar orqali biz har ikki tilning oʻziga xos xususiyatlarini, bundan tashqari, insonlarning hayotiy tajribalari haqida ham baʼzi maʼlumotlarga ega boʻlamiz. Maqola orqali frazeologik birliklarning semantik tahlili yordamida til va madaniyat oʻrtasidagi bogʻlanishlarni oʻrganish imkoniyati yaratiladi.