OLAMNING LISONIY MANZARASIDA NOMINATSIYANING O‘RNI VA RANGLAR IFODASI - Xoshimova, Oydina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada o‘zbek va ingliz tillarida rang ifodalovchi leksik birliklarning konseptual dunyo manzarasini shakllantirishdagi ahamiyati hamda nominatsiyaning o‘rni tahlil qilingan. Ranglar nafaqat lisoniy birlik, balki milliy va madaniy ma’nolarni ifodalovchi muhim nominativ vosita sifatida qaraladi.