INKLYUZIV TAʼLIM OLISH HUQUQI NOGIRONLIGI BOR SHAXSLARNING SUBYEKTIV HUQUQI SIFATIDA - Haydarova, Hilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada inklyuziv taʼlim olish huquqi nogironligi bor shaxslarning subyektiv huquqi sifatida koʻrib chiqiladi. Inklyuziv taʼlim huquqini taʼminlashning xalqaro va milliy huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Nogironligi bor shaxslarni jamiyatga integratsiyalash va taʼlimga teng kirish imkoniyatini taʼminlashda inklyuziv taʼlimning roliga alohida eʼtibor qaratiladi. Inklyuziv taʼlim olish huquqini amalga oshirishning asosiy tamoyillari va mexanizmlari koʻrib chiqiladi.