BOʻLAJAK TASVIRIY SANʼAT OʻQITUVCHILARIDA KASBIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDA RANGTASVIR FANINING AHAMIYATI - Xo‘jaqulov , Ro‘zibek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada oʻqitish metodikasining ilmiy asoslari va ijodiy yondashuvlari bayon etilgan. Tasviriy sanʼat darslarida oʻqituvchilar kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishda rangtasvir fanining ahamiyati toʻgʻrisida maʼlumotlar keltirilgan. Oʻqituvchilarning ilmiy tadqiqotlari innovatsion metodlarni joriy etib, darslarni qiziqarli va samarali tashkil etishning ahamiyati toʻgʻrisida fikr yuritilgan.