MINTAQALAR IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY INVESTITSIYALARNI TARGETLASHNING AHAMIYATI - Chinorova, Shahodat; Normurodov, Husan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Har qanday milliy xo‘jalikning iqtisodiy o‘sishi, va taraqqiyoti ko‘p jihatdan kapital qo‘yilmalar, xususan xorijiy investitsiyialarning o’rnini yuqori. Xorijiy investitsiya oqimlarning samaradorligin oshirishda investitsion targetlashning ahamiyati katta. Investitsion targetlash investorlarga asosan, xorijiy investorlar uchun mintaqalarni rivojlantirish strategiyasi va mintaqaviy salohiyatdan foydalanishni alohida, o‘ziga xos tartiblarni joriy qilishdan iborat.