INTERNET DISKURSIDA FOYDALANILADIGAN EMOJILARNING LISONIY VA MADANIY JIHATLARI - Mahmudova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning ingliz va oʻzbek tiliga taʼsiri tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar rivojlanishi natijasida til leksikasi, grammatikasi va stilistikasi oʻzgarib bormoqda. Facebook, Twitter kabi platformalar yangi soʻz va iboralarning paydo boʻlishiga sabab boʻlib, ularning ayrimlari rasmiy lugʻatlarga ham kiritilmoqda. Shuningdek, qisqartmalar, emoji va yangi kommunikativ uslublar internet tilining shakllanishiga taʼsir koʻrsatmoqda. Tadqiqot natijalari ijtimoiy tarmoqlarning til taraqqiyotiga qanday taʼsir qilayotganini tushunishga yordam beradi.