XOTIRANOMALARDA ZAMON VA MAKON MASALASI - Ubaydullayev, Normuhammad (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Zamonning makonda aks etishi tayin. Chunki zamona zayli bilan jamiyat hayotidagi uzil-kesil oʻzgarishlar roʻy berishi ayni haqiqatdir. Insonning bir-biridan goʻzal lahzalari hayot haqiqatining ushalgan orzulari bilan bogʻliq holda kechadi. Mana shu talqinda insoniy burch va sadoqat ufurib turishi ayni haqiqatdir. Badiiy xronotop har uchala asarda – kecha-bugun-ertaga tarzida real mohiyat kasb etishi, biografik janr imkoniyatlarining tobora kengayib, ranginlashib borayotganini namoyon etadi.